KVALITETAN RAD GARANT IZBORNOG USPJEHA

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 09. ožujka 2012. - 11:28
Autor: 

U jučerašnjoj emisiji „Tragom Hrvata Boke i događaja" s obzirom da je bio Međunarodni dan žena, ugostili smo jednu damu, predsjednicu Hrvatske građanske inicijative Mariju Vučinović. Ona je iznijela svoje mišljenje o političkoj kampanji, koja je u tijeku i očekivanja pred lokalne izbore u Tivtu. Zahvaljujući HGI-u građani hrvatske nacionalnosti artikuliraju svoje potrebe u institucijama Crne Gore, tako Hrvati imaju svoju zastupnicu u Skupštini Crne Gore, zatim pomoćnicu u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, člana u Upravnom odboru Centra za razvoj i očuvanje kulture nacionalnih manjina, kao i dva člana u Fondu za nacionalne manjine.
„Kao predsjednica HGI-a zadovoljna sam postignutim rezultatima u predhodnom periodu. Osnovali smo Radio Dux, bili smo glavni inicijatori i nosioci obnove Doma kulture 'Josip Marković' u Donjoj Lastvi, koju smo uspješno realizirali.

Također, obnovili smo mjesnu feštu 'Rogač', svojim sredstvima značajno smo sudjelovali u obnovi crkve sv. Šimuna u Tivtu, osnovali smo Hrvatsku knjižnicu 'Ljudevit Gaj' s 3000 jedinica, popločali smo dio obale kod čuvenog lastovskog rogača, pomogli smo obnovu puta od Jadranske ceste ka lastovskoj rivi, financirali smo odlazak sportskih ekipa iz Boke na Svjetsko prevenstvo hrvatske dijaspore u nogometu i boćanju, uzeli smo značajno sudjelovanje u obnovi crkve sv. Ivana u Bogišićima, financijski i organizaciono smo značajno pomogli proslavu 600. obljetnice postojanja crkve Male Gospe u Gornjoj Lastvi, bili smo i organizatori književnih večeri, također promovirali smo više knjiga s tematikom Hrvata Boke, na kojima su sudjelovali eminentni stručnjaci iz Crne Gore i iz naše matične države u cilju očuvanja identiteta, jezika i kulture. Hrvatska građanska inicijativa financirala je i poklonila niz značajnih izdanja, kojima se otima od zaborava hrvatska povjest u Boki, a mladima ostavlja trajan spomen o znamenitoj prošlosti naših predaka. Također, u kontinuitetu i od samog početka pomažemo rad Hrvatske dopunske škole ", istakla je predsjednica HGI-a Marija Vučinović.
Cijelokupnu emisiju možete poslušati ovdje.