OŠTRE OSUDE INCIDENTA U TIVTU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 12. prosinca 2013. - 23:09
Autor: 

Na jučer održanoj sjednici SO Tivat, odbornik Hrvatske građanske inicijative Miomir Abović, na početku zasjedanja odbornike je upoznao sa vandalskim činom kamenovanja stranačkih prostorija, nakon čega su napad jednoglasno osudili gradončelnik Miodrag Kankaraš, predsjednik SO Tivat Ivan Novosel i svi odbornici, pozivajući na tolerantnost i suživot u sredini kao što je Tivat, koji je uvijek zračio duhom multikulturalnosti, multinacionalnosti i multikonfesionalizma.
„Mislim da se ipak radi samo o vandalskom, a ne činu koji je izazvan nekim drugim pobudaam, ali ostavimo policiji da obave istragu i nađu počinioce." – kazao je gradonačelnik Tivta Miodrag Kankaraš .
„Najoštrije osuđujem napad kamenicama na stranačke prostorije HGI. Stav svih nas u SO Tivat je da ovako nešto ne bi smjelo više nikada da se desi."- istakao je predsjednik lokalnog parlamenta Ivan Novosel.

Uprava crnogorske policije još nije objavila službeno priopćenje o tom događaju, osim što kaže da "vodi intenzivnu istragu".
Ovo je drugi napad drugi napad na prostorije HGI u proteklih godinu dana, a u međuvremenu bilo i nekoliko slučajeva napada na privatnu imovinu funkcionera te stranke.
Liberalna stranka uz osudu je naglasila da "osobito zabrinjava činjenica da je ovo drugi napad na ured HGI-a ove godine i da se dogodio neposredno pošto je u cijelom svijetu, pa i u Crnoj Gori, obilježen dan ljudskih prava i sloboda", poručuju iz LPCG.
Hrvatska građanska inicijativa, i HNV CG oštro su osudila napad i zatražila od policije da što prije otkrije počinitelje.