TURISTIČKI VODIČI U ULOZI TURISTA

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 28. siječnja 2014. - 10:59
Autor: 

Proteklog vikenda u jednodnevnom radnom izletu, Boku kotorsku posjetila je grupa od 29 turističkih vodiča američke kompanije „Grand Circle", koja uglavnom dovodi turiste iz Amerike.
Grupu od 29 turističkih vodiča iz Dubrovnika, Splita, Zagreba, Rijeke, BiH, Slovenije koji rade za ovu kompaniju- predvodila je Jelena Diceli, čiji roditelji su podrijetlom iz Boke.
S ponosom i neskrivenim zadovoljstvom, što je u kolijevci svojih predaka, Diceli je istaknula da su kolege, koje su danas u ulozi turista, kao i gosti koje dovode u tijeku turističke sezone oduševljeni- ne samo krajolikom, arhitekturom, već i ljubaznošću zaposlenih u turizmu, kao i kvalitetom i ponudom zdrave hrane, koja je sve više tražena.

„Za iduću sezonu planiramo dovesti svakog tjedna po dva autobusa turista na jednodnevne izlete". Na naše pitanje jesu li to turisti sa kruzera, Diceli je kazala : „ Nisu. To su turisti, koji troše novac".
S grupom vodiča bila je i jedna od direktorica kompanije „Grand Circle" iz Bostona- gospođa Header, koja je prvi puta posjetila Boku i izrazila zadovoljstvo viđenim i doživljenim.
„Mislim da je sve prekrasno- krajolik, arhitektura, ljudi, hrana. Čim se vratim moram sačiniti izvještaj o Crnoj Gori i definitivno ću je uvrstiti u ponudu, kao destinaciju, koju naši gosti moraju posjetiti" – kazala je Header.
Specifične goste pozdravila je ministrica u Vladi Crne Gore i predsjednica HGI-ja Marija Vučinović, koja ih je ukratko upoznala s autohtonom hrvatskom zajednicom u Crnoj Gori, koja baštini ogromnan dio kulturne baštine. Gosti su iskazali interes i posjetili jedini elektronski medij hrvatske nacionalne manjine Radio Dux.
Audio: Razgovor sa turističkim vodičima