Otvoren ekskluzivni restoran "PROVA" u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 30. kolovoza 2010. - 12:53
Autor: 

Turistička ponuda Tivta i Boke Kotorske bogatija je za ekskluzivni lounge-restoran "Prova" koji je sinoć zvanično otvoren u prisustvu velikog broja zvanica. U predivnom ambijentu na šetalištu između hotela "Mimoza" i "Palma", na smoj obali mora atipicni restoran "Prova" izgleda kao brod koji plovi. Svečanosti otvaranja „Prove" čiji su domaćini bili Denis Mandić predsjednik Borda direktora „Primorja" i izvršni direktor Predrag Jelušić, prisustvovale su brojne zvanice, ministar turizma Predrag Nenezić, direktor Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Saša Radović, poznati glumac Lazar Ristovski, ambasadori Crne Gore u Vatikanu Antun Sbutega i pri Savjetu Evrope Zoran Janković, te gradonačelnici Pljevalja Filip Vuković i Tivta Dragan Kankaraš.
Novi restoran koji kroz arhitekturu, dizajn i specifičnu ponudu jela i pića odiše morem i Mediteranom, oduševio je sve prisutne, a o kvalitetu „Prove" govori i činjenica da mu je komisija za kategorizaciju odmah dodijelila maksimalnih pet zvjezdica.
Neuobičajenu i izuzetno atraktivnu gradjevinu projektovala je i dizajnirala čuvena italijanska arihetktica Elena Bruza Paskve iz Varesea.
Denis Mandić predsjednik Borda direktora HTP-a „Primorje" izjavio je „Kada se rodila ideja o kreiranju jednog ovakvog objekta, želja nam je bila da napravimo nešto eksluzivno što je kompatibilno sa budućnošću Tivta. Nismo mogli da idemo ispod ovog visokog nivoa jer nam je želja bila da napravimo nešto što će postati obilježje ovog grada i istovremeno prepoznatljiv i isplativ objekat investicja milion eura, kapacitet restorana 700 mjesta zamisljen kao lounge bar. Lokacija je bila jako zahtjevna a uspjeli smo sačuvati ambijent i sve palme".
Denis Mandić

Dragan Kankaraš