HGI – nastavljamo našu borbu

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 07. listopada 2020. - 10:41
Autor: 
U Tivtu je održana Sjednica Središnjeg odbora Hrvatske građanske inicijative na kojoj su analizirani rezultati parlamentarnih izbora, kao i lokalnih u Tivtu i Kotoru. 
Istaknuto je nezadovoljstvo izbornim rezultatom u Kotoru, kao i na parlamentarnim izborima, gdje je HGI izgubio mjesto poslanika u Skupštini Crne Gore. 
Članovi Središnjeg odbora konstatirali su da rezultati u Tivtu, gdje je HGI dobio znatan broj više glasova u usporedbi s prethodnim lokalnim izborima, predstavljaju dobru osnovu na kojoj će stranka graditi dalje povjerenje građana i temeljiti svoj rad. Ako se uzme u obzir ogromna izlaznost, kao i brojne izazove s kojima se suočavala HGI u ovoj izbornoj utakmici, onda rezultat u Tivtu je razlog za optimizam i dobar je motiv za vrijeme koje slijedi.
Naglašena je potreba za određenim promjenama, koje će se u narednom periodu realizirati te samim donošenjem određenih odluka raditi na poboljšanju i unaprjeđenju rada stranke. 
Članovi Središnjeg odbora su iznijeli prijedloge i sugestije istaknuvši da trenutna situacija treba samo biti poticaj za intenzivniji rad i trud i samim tim bolje funkcioniranje stranke. 
Središnji odbor je izrazio punu potporu Predsjedništvu HGI i predsjedniku stranke Adrijanu Vuksanoviću u daljem radu, uz podršku svih onih koji HGI smatraju autentičnim predstavnikom Hrvata u Crnoj Gori.
Središnji odbor je naglasio i ogroman značaj snažne i nedvojbene podrške državnog vrha Republike Hrvatske Hrvatskog građanskoj inicijativi, a što je jasno izraženo u predizborno vrijeme od strane predsjednika Milanovića i premijera Plenkovića. Takav stav hrvatske države za HGI ima prije svega i emocionalnu satisfakciju i obvezu da istraje u borbi za zaštitu interesa Hrvata u Crnoj Gori.