Luštica Bay generalni sponzor Purgatorija

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 24. lipnja 2015. - 12:53
Autor: 

Luštica Development AD potpisala je ugovor s tivatskim Centrom za kulturu čime je postala generalni sponzor ovogodišnjeg, jubilarnog 10. ljetnjeg kazališnog festivala Purgatorije. Kompanija koja razvija projekt Luštica Bay u zaljevu Trašte nadomak Tivta, osigurala je 15 tisuća eura za realizaciju obimnog programa Festivala koji će biti realiziran od 25. lipnja do 10. rujna.

„Naša saradnja je počela još u 2010. godini i od tada smo partneri Centru za kulturu u realizaciji njegovih programa. Purgatorije su jedan od najboljih ljetnjih kulturnih festivala u regionu i nama je veliko zadovoljstvo što smo bili u prilici da pomognemo organizaciju jako obimnog programa. Podrška zajednici, kulturnim i sportskim akivnostima, dio je posvećenosti Luštice Divelopment da obogati kulturno i društveno okruženje u Tivtu. Od toga će, zauzvrat, imati koristi i Luštica Bay kao turistička zajednica koja ovog ljeta bilježi prvu operativnu sezonu“, rekao je Daren Gibson, izvršni direktor kompanije Luštica Development.

Direktor Centra za kulturu Vojislav Kaluđerović izrazio je zadovoljstvo nastavkom dugogodišnjeg partnerstva i posvećenosti Kompanije da podržava kulturni razvoj tivatske zajednice.

„Zahvaljujući ovoj saradnji, tokom 75 dana biće izvedeno oko 90 programa čime ćemo na najbolji način obilježiti jubilarnu desetu godinu Purgatorija. Na obostrano zadovoljstvo, ove godine ćemo neke programe festivala Purgatorije izvesti u Lustica Bay-u, kako zbog jačanja naše dugogodišnje saradnje tako i promovisanja samog projekta, koji svojim arhitektonskim izvedbama daje čar kulturnim projektima koje ćemo izvesti“, sapštio je Kaluđerović.

Ovogodišnje Purgatorije uključivat će izložbe, kazališne predstave, filmske projekcije i koncerte. Festival će početi mjuziklom Mamma Mia, kazališta na Terazijama.

Luštica Develepment je ove godine osigurala 150 tisuća eura za potporu razvoju lokalne zajednice i turističkoj ponudi Tivta.

U okviru potpore sportskim i kulturnih sadržajima, sportskim klubovima, nevladinim udrugama i javnim ustanovama, Luštica Divelopment AD do sada je uložila 600 tisuća eura u društveno odgovorne projekte u više crnogorskih gradova.