Osnovana Organizacija mladih Crnogorske paneuropske unije

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 15. studenog 2016. - 9:17
Autor: 

Na Osnivačkoj konvenciji koja je održana 14. studenoga u KIC-u "Budo Tomović", izabrano je predsjedništvo i sekretar mladih crnogorskih paneuropljana.

Nazočnima se obratila predsjednica CPEU prof. dr. Gordana Đurović, koja je naglasila značaj osnivanja ove međunarodne organizacije u Crnoj Gori i izrazila zadovoljstvo što su mladi prepoznali značaj paneuropske ideje za Crnu Goru, i što će svojim aktivnostima doprinijeti bržem procesu integracije Crne Gore u EU.

Mr. Marko Simović izabran za predsjednika Organizacije mladih paneuropske unije.

Nazočnima su se obratili i potpredsjednici Dragan Jočić, koji je govorio o povijesti ove najstarije europske organizacije i Đorđe Raičević, koji se osvrnuo na značaj osnivanja CPEU, i buduće obveze mladih u okviru iste.

Generalni sekretar Vladan Lalović je govorio o aktualnom društveno-političkom trenutku u regiji i Europi, s aspekta europskih integracija.

Novoizabrani predsjednik mladih  mr. Marko Simović  zahvalio se  na potpori i povjerenju i istakao da će sa svojim timom aktivno raditi na ostvarivanju programskih ciljeva Crnogorske paneuropske unije.