Podržimo domaće poljoprivredne proizvođače iz Tivta

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 01. travnja 2020. - 8:33
Autor: 

Imajući u vidu aktualne mjere u cilju prevencije i suzbijanja širenja novog koronavirusa  te otežanu nabavku domaćih, prevashodno zdravih namirnica, izuzetno je važno osigurati mogućnost urednog snabdijevanja lokalnog stanovništva domaćim prehrambenim proizvodima.  Na osnovu komunikacije s proizvođačima, Sekretarijat za turizam i poduzetništvo je sačinio listu osam malih domaćih poljoprivrednih proizvođača iz Tivta koji raspolažu viškovima proizvoda, a koje po zakonu mogu prodavati na kućnom pragu. Ovi proizvođači su spremni i da proizvode dostavljaju potrošačima, uz međusobni dogovor i poštovanje svih preporuka nadležnih tijela kako na državnom tako i na lokalnom nivou.  Sekretarijat za turizam i poduzetništvo je dobio suglasnost spomenutih registriranih poljoprivrednih gazdinstava da ih mogu preporučiti potencijalnim potrošačima kako bi se sugrađanima olakšala mogućnost nabavke domaćih proizvoda bilo direktno ili putem volonterske službe koja im je  na raspolaganju 24 h (za lica preko 65 godina i stanovništvo iz rizične kategorije).

S druge strane, direktno promovirajući lokalne poljoprivredne proizvođače, koji su poput ostalih privrednih subjekata ugroženi posljedicama ove pandemije, dajemo im šansu da što lakše prebrode trenutnu situaciju i održe svoja gazdinstva u periodu koji je pred nama.

Sekretarijat za turizam i poduzetništvo će u narednom periodu kroz svakodnevnu komunikaciju uredno pratiti i ažurirati  broj prijavljenih gazdinstava.

„ Ovim putem pozivamo sve ostale  zainteresovane registrovane poljoprivredne proizvođače sa teritorije opštine Tivat da se, ukoliko raspolažu viškom proizvedenih poljoprivrednih proizvoda koje su spremni staviti na tržište, jave  Sekretarijatu za turizam i preduzetništvo putem telefona 661-347, ili maila preduzetnistvo@opstinativat.com a mi ćemo se potruditi da informacija dođe do što većeg broja ljudi. Svi učesnici u procesu su dužni da se strogo pridržavaju naredbi Vlade Crne Gore, Nacionalnog koordinacionog tijela i drugih relevantnih institucija na državnom i lokalnom nivou.Podržimo lokalnog poljoprivrednog proizvođača, kupujmo domaće“ – stoji u priopćenju.