Porto Montenegro na sajmu nautike u Dizeldorfu

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 25. siječnja 2016. - 12:05
Autor: 

Tim Porta  Montenegra predstavlja svoj projek t tivatske marine za superjahte i luksuznog nautičkog naselja na Međunarodnom sajmu nautike u Dizeldorfu, koji se održava od 23. do 31. Siječnja.

Više od 1.700 izlagača iz 60 zemlje i ove godine okupilo se u Dusseldorf  Exhibition centru da prezentira  luksuzne jahte i jedrilice, opremu za ronjenje, jedrenje, kao i najsuvremenije nautičke “igračke” namijenjene zabavi na vodi, pod vodom ali i uz obalu.  I ove godine više od 50.000 jahting industrijalaca, brodograditelja, brokera, kapetana i ljubitelja plovila na vodi, doputovalo je u Dizeldorf.

„ Porto Montenegro se predstavlja kao nautički centar i luksuzna marina na Jadranu, koja veliku pažnju poklanja uslužnim djelatnostima – od pogodnosti pri zakupu vezova do organizacije aktivnih odmora: jedriličarskih paketa i različitih regati. Veliko interesovanje  vlada za dugoročni zakup vezova u marini, i Crnu Goru kao već prepoznatljivu jahting destinaciju na evropskom tržištu“, istakla je menadžerica za organizaciju događaja u Portu  Montenegru Anita Deković  Moškov,  koja ovih dana prezentira  projekt u Njemačkoj.

„S više od 340 proizvođača jedrilica i jahti, višetrupnih brodova i čamaca, ovaj sajam predstavlja svojevrstan međunarodni forum za svjetske premijere novih jahti i jedrilica. Svi strastveni jedriličari su očarani najnovijim dostignućima u jahting industriji – svako ko je jahting pofesionalac ili nautički entuzijasta, zna da je Sajam u Dizeldorfu još jednom dokazao da je najveći evropski „tržišni brod” – istakao je direktor ovog prestižnog nautičkog skupa Goetz-Ulf Jungmichel.

Popis od preko 60 zemalja izlagača je vrlo raznolik - najveći međunarodni izlagači su iz Njemačke, Holandije, te slijede Italija, Francuska, i Velika Britanija.