Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike primio veleposlanika Hrvatske u Crnoj Gori

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 17. svibnja 2017. - 9:15
Autor: 

Crna Gora je već de fakto članica NATO saveza i ništa je ne može zaustaviti na putu formalizacije njenog punopravnog članstva u ovom vojno-političkom savezu, zajednička je ocjena predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrije Nikolića i veleposlanika Republike Hrvatske u Crnoj Gori, Nj. E. Veselka Grubišića.

Veleposlanik  Grubišić je istakao da se Republika Hrvatska snažno zalaže za ubrzani napredak Crne Gore u pregovorima s  Europskom unijom uz napomenu da će Hrvatska nastaviti da bude aktivan promoter vitalnih interesa naše države na svim važnim adresama u Briselu.

Predsjednik Odbora Andrija Nikolić je nagalasio da Crna Gora očekuje da se napredak zemalja koje su u procesu pregovora mjeri isključivo prema zaslugama i ostvarenim rezultatima. Nikolić se, također, zahvalio na podršci koju Hrvatska pruža članstvu Crne Gore u NATO-u i Europskoj uniji, kako u političkom kontekstu, tako i kroz pružanje ekspertske pomoći, prenosu znanja i iskustava.

Nikolić i Grubišić su se suglasili da otvorena pitanja koja postoje ne mogu predstavljati prepreku na daljem putu jačanja dobrosusjedskih odnosa i da ih treba rješavati konstruktivnim pristupom, kako bi krajnji ishod bio temelj za stabilnu i sigurnu budućnost ove dvije države.