Suradnja Općine i kompanije Luštica development na brojnim projektima

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 19. ožujka 2016. - 11:12
Autor: 

Predsjednik Općine  Ivan Novosel sa svojim suradnicima održao je jučer radni sastanak s izvršnim direktorom kompanije Luštica development  Darrenom Gibsonom i njegovim timom. Sastanku je prisustvovao i predstavnik MORT-a Marko Vukašević.

Na samom početku sastanka, izvršni direktor Luštice development je prisutne upoznao s dinamikom i  trenutačnim statusom u realizaciji jednog od najznačajnijih projekata u našoj državi pa i šire, konstatirajući da svi radovi teku planiranom dinamikom, tako da već početkom 2017. možemo očekivati useljenje novih stanara u 90 novih stanova. Kada su u pitanju radovi na uređenje Marine, planirano je da već sljedećeg mjeseca bude tzv. „soft“ otvaranje Marine čije službeno  otvaranje se očekuje polovinom sljedeće godine. Radovi na izgradnji hotela su u fazi pripreme, a izbor glavnog dizajnera se očekuje u naredna 2-3 tjedna. Nakon završetka ljetne turističke sezone, otpočelo bi se i sa grubim radovima na izgradnji suvremenog golf terena koji potpisuje renomirana američka kompanija Gary Player.

Tijekom  višesatnog razgovora, sugovornici su se dotakli brojnih tema poput početka radova na saobraćajnici MR1, izgradnje cjevovoda za vodoopskrba Luštice, poreza na imovinu, odvođenja otpadnih voda iz budućeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda ali i mogućnosti korištenja tretiranog mulja za potrebe izgradnje budućeg golf terena. Na sastanku je bilo riječi i o Ugovoru o sponzorstvu za 2016. godinu, kao i uključivanju ovog renomiranog investitora u organizaciji dočeka Nove godine u Tivtu.

Zaključeno je da  je suradnja Općine Tivat i kompanije Luštica development  na izuzetno viskom nivou, zahvaljujući prije svega partnerskom odnosu i izvanrednoj suradnji s lokalnom upravom, te se u narednom periodu očekuje otvaranje na desetina novih radnih mjesta i intenziviranje aktivnosti u realizaciji ovog, slobodno možemo reći, najvećeg investicionog projekta na Mediteranu.