Za ambulantu u Radovićima 15.000 eura

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 27. rujna 2016. - 9:22
Autor: 

U okviru potpore razvoju zajednice i ovogodišnjeg Protokola o suradnji s  Općinom Tivat, kompanija Luštica Development opredijelila je 15.000 eura za izgradnju i opremanje zdravstvene ambulante u Radovićima,  koja je u okviru Doma zdravlja Tivat jučer  službeno otvorena.

Gradnja i opremanje ambulante koštali su oko 200.000 eura,  a neophodna sredstva osigurali su i Fond zdravstva i Općina Tivat.

„Ulaganje u naše neposredno okruženje i zajednicu čiji smo dio je jedan od naših prioriteta. Iako želimo da medicinske usluge što manje budu potrebne svima, isto tako želimo da, kada dođe do takvih situacija, postoje i adekvatni uslovi za njihovo rješavanje. Ovom donacijom nastavljamo sa osnaživanjem zajednice u Radovićima, gdje smo do sada podržali rješavanje brojnih potreba zajednice“, rekao je Darren Gibson, izvršni direktor Luštica Development.

Do kraja godine, u suradnji s Općinom  Tivat i Mjesnom zajednicom Krtoli bit će definirani projekti ,koje će kompanija podržati iz budžeta za društveno odgovorno poslovanje.

Luštica Development je do sada financijski podržala sanaciju sanitarnog čvora u Osnovnoj školi „Branko Brinić“, dogradnju i adaptaciju vrtića, renoviranje fasade stambeno-poslovne zgrade u Radovićima i slično.

Kompanija razvija projekat izgradnje turističkog grada Luštica Bay na tivatskom dijelu poluotoka Luštica, planiran da ponudi sedam hotela, dvije marine, profesionalni šampionski golf teren, više od 1000 stanova, 500 vila i gradskih kuća i sve neophodne sadržaje za cjelogodišnje funkcioniranje grada.

Kompanija je do sada uložila oko milion eura u podršku projekata, institucija i organizacija na lokalnom i nacionalnom nivou.