Svjetsko prvenstvo: Miroslav Petković stvara nove šampione

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 18. rujna 2019. - 11:27
Autor: 

Miroslav Miro Petković, momak koji spada u sam krem svjetskog boćanja, sudjelovat će u 11. mjesecu na Svjetskom prvenstvu, a prije toga će kao selektor predvoditi mlade momke na putu ka ostvarenju snova.

Naime, Miroslav Petković, koji  se može pohvaliti da je osvojio medalje na svim velikim natjecanjima  imenovan je za selektora mlade reprezentacije, koju od 24. 9., očekuje Svjetsko prvenstvo u talijanskom Alasiju.

Ugled Crne Gore, branit će Gracija Stjepčević, Mateo Počanić, Ilija Belan u konkurenciji momaka do 18 godina, odnosno Marko Luković i Mihajlo Đurović u konkurenciji do 23 godine.

„Sa mnogo optimizma i entuzijazma krećemo na planetarnu smotru. Crna Gora može da bude ponosna na generaciju koju ima i pred kojom je svjetla i trofejna budućnost, ukoliko nastaviti da radi i razvija se kao do sada“, rekao je na početku razgovora Miroslav Petković i nastavio: „Jasno je da nas na Svjetskom prvenstvu očekuje izuzetno jaka konkurencija, ali imamo obavezu da se borimo za medalju, jer su se u posljednjih desetak godina boćari iz Crne Gore sa gotovo svakog velikog takmičenja vraćali sa odličjem. Borićemo se do posljednjeg atoma snage u disciplinama štafeta, parovi, brzinsko i precizno izbijanje. Ne bih želio da izdvajam bilo koga, ali ako insistirate smatram da do pobjedničkog postolja mogu da stignu Gracija Stjepčević i Marko Luković, mada velika očekivanja imam i od ostalih momaka. Naši aduti na Svjetskom prvenstvu, biće ogroman motiv, glad za uspjehom i pozitivna energija koja vlada u timu“.

Čelnici Boćarskog saveza Crne Gore su napravili sjajan potez. Imenovanje Miroslava Petkovića za selektora mlađih selekcija je za svaku pohvalu. Mladi momci, pred kojima je sjajna budućnost imat će priliku  učiti  i napredovati  uz momka, za koga se slobodno može reći da im je bio uzor kada su se odlučili baviti sportom,  koji nije medijski ispraćen koliko bi trebalo, ako se u obzir uzmu fenomenalni rezultati koje ostvaruje Crna Gora.

Miroslav Miro Petković je osvojio: zlato na Mediteranskim igrama 2009. godine, zlato i srebro na SP iste 2009. godine, srebro na EP u Tivtu 2010. godine, srebro i bronca na SP 2011., srebro i bronca na SP 2013., uz srebro na Mediteranskim igrama iste godine, srebro na EP 2015., zlato i srebro na SP 2016., dva zlata na Igrama malih zemalja u San Marinu 2017. godine i zlato na Igrama malih zemalja u Crnoj Gori ovog ljeta.