Završena regata Memorijal Spasića i Mašere

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 04. rujna 2022. - 20:01
Autor: 

Danas je završena tradicionalna regata Memorijal Spasića i Mešere, a  u organizaciji JK Delfin iz Tivta. Na regati su uzeli sudjelovanje jedriličari u klasi Optimist i ILCA iz jedriličarskih klubova iz Boke koji se bave sportskim jedrenjem, JK lahor Kotor, JK Jugole Grakalić i iz kluba domaćina JK Delfin.

„Više od 60 jedriličara i jedriličarki nadmetali su se na regatnom polju u Tivatskom zalivu od petka 02. do nedelje 04. septembra. Sve klase su u prva dva dana uspjele odjedriti po četiri regate po jugozapadnom vjetru jačine 6 do 8 čvorova, dok je u nedelju vjetar bio slab te su samo jedriličari u klasi ILCA4 odjedrili jednu regatu. Pavle Musić, JK Delfin,  je osvojio prvo mjesto u klasi ILCA4. Andrej Drakulović osvojio je drugo mjesto a treće Marko Vujović, obojica iz JK Lahor iz Kotora. U konkurenciji djevojčica prva je Nina Strahinja, druga je Helena dabetić, obije iz JK Lahor. Nikolina Klakor iz JK Delfina je treća. Nikola Golubović osvojio je prvo mjesto na postolju ILCA6, drugo mjesto Iv Frolov iz kotorskog Lahora i treće Andrija Marković iz Delfina. U klasi Optimist, u generalnom plasmanu, pobjedničko postolje je osvojio Aleksa Roganović član JK Lahor  iz Kotora. Jedriličar  Delfina Andrej Ashin osvojio je drugo mjesto, a treće Marin Čižek iz Lahora. Andrej Anahin je osvojio zlatnu medalju u konkurenciji jedriličara do 12 godina, Luka Klikovac je drugi, obojica iz Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta. Risto Milojević, člana JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog je osvojio treće mjesto. Barbara Kubiček iz Delfina bila najbolja u konkurenciji jedriličarki. Nika Živković je druga a Lea Jakovljević je treća, obije iz JK Lahor iz Kotora“ – priopćavaju iz JK Delfin.

 Ceremonija dodjele nagrada najuspješnijim jedriličarima održana je u nedjelju, nakon jedrenja, na mulu ispred hangara JK Delfin. Sekretarka društvenih djelatnosti Općine, Borka Mršulja i selektor   ILCA reprezentacije Crne Gore, Ilko Klakor dodijelili su trofeje jedriličarima na pobjedničkom postolju.