Kvartet „Zagreb“ u Podgorici

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 01. srpnja 2014. - 10:14
Autor: 

Sinoć je u Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici održan koncert Kvarteta Zagreb, u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske, a u sklopu manifestacije „Podgoričko ljeto 2014.“

Ovaj događaj je bio humanitarnog karaktera i sav prihod namjenjen je poplavljenim područima u regionu. Brojna publika uživala je u glazbenom ugođaju koji su priredili Renata Sabljak, Sandra Bagarić, Đani Stipaničev i Ervin Baučić, dok je za glasovirom bio Darko Domitrović. Oni su svojim maestralnim nastupom oduševili posjetitelje koji su svaku njihovu izvedbu nagrađivali pljeskom. Smjenjivale su se talijanske kancone, operete, pop šansone, a najdirljivije je bilo nakraju kad su gosti iz Hrvatske otpjevali, na molbu publike, poznatu skladbu „Bokeljska noć“.

Među brojnim ljubiteljima glazbe bili su i Ivana Sutlić Perić, veleposlanica Republike Hrvatske u Crnoj Gori, Mitja Drobnič, šef Delegacije Europske unije u Podgorici, Sue Kathrine Brown, veleposlanica SAD-a u Crnoj Gori, Miomir Mugoša, gradonačelnik Podgorice, Janko Ljumović, ravnatelj CNP-a. Također, ovom kulturnom događaju nazočili su i predstavnici hrvatske zajednice u Crnoj Gori, Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, Ljerka Dragičević, zastupnica HGI-ja u Skupštini Crne Gore, kao i brojni članovi HNV-a i HGI-ja.