POSJET VELEPOSLANICE REPUBLIKE HRVATSKE HGI-U

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 11. listopada 2012. - 12:44
Autor: 

Jučer je u zvaničnom posjetu Hrvatskoj građanskoj inicijativi boravila, novoimenovana, veleposlanica Republike Hrvatske u Crnoj Gori, Ivana Sutlić Perić, generalni konzul Republike Hrvatske u Kotoru, Božo Vodopija, konzulica prvog razreda u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske Katja Žarnić i ataše, Martina Krajčić. Od predstavnika HGI-a sastanku su nazočili predsjednica Marija Vučinović, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća, Miroslav Franović, predsjednik Hrvatske krovne zajednice "Dux Croatorum", Zvonimir Deković i član Središnjeg odbora HGI-a, Adrijan Vuksanović.
U prijatnom razgovoru, veleposlanica Sutlić Perić interesirala se o viđenju, jedine stranke Hrvata u Crnoj Gori, položaja hrvatske nacionalne manjine i njihovoj organiziranosti. Generalni konzul Božo Vodopija izvjestio je nazočne o dodijeljenim sredstvima hrvatskim udruga.

Predsjednica Marija Vučinović iznijela je svoje stavove o predizbornoj kampanji koja je u tijeku. Također, ona je predstavila program i zalaganje stranke na čijem je čelu, glede zaštite opstojnosti hrvatskog puka na ovim prostorima.
Predsjednika "Dux Croatorum-a", Zvonimir Deković govorio je o velikom kulturnom i duhovnom blagu, koje baštine Hrvati u Crnoj Gori, a koje je u svjetskim razmjerima.
Tijekom razgovora predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća, Miroslav Franović iskazao je svoje stavove po pitanju položaja hrvatske nacione manjine u crnogorskom društvu.
Prvi zvanični posjet novoimenovane hrvatske veleposlanice u Crnoj Gori protekao je u radnoj i prijateljskoj atmosferi. Također veleposlanica Sutlić Perić posjetila je i ostale udruge s hrvatskim predznakom.