"CELEBRITY SOLSTICE" U BOKI

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 15. rujna 2011. - 9:38
Autor: 

Jedan od najvećih svjetskih kruzera ponovno u Crnoj Gori mega-kruzer „Celebrity Solstice" američke kompanije „Celebrity Cruises" uplovio je juče ujutro u Boku gdje se do kasnih poslijepodnevnih sati zadržao na sidrištu luke Kotor. Na ovom 317 metara dugom brodu od 122.000 tona bilo je preko 4 hiljade putnika i članova posade. Turisti sa „Celebrity Solsticea" obišli su Kotor, a za njih su organizovani i izleti do atrakcija u okolini.
Ovo je inače, peti po redu ovosezonski dolazak tog broda u Boku gdje je „Celebrity Solstice" stigao iz Venecije, a u poslijepodnevnim satima nastavio je svoje krstarenje Mediteranom isplovivši ka lukama u Grčkoj.

„Celebrity Solstice", vrijedan 750 miliona dolara, prvi je u nizu od pet istovjetnih mega-kruzera klase „Solstice" koji se za kompaniju „Celebrity Cruises" grade u njemačkom brodogradilištu Meyer Werft u Papenburgu. Inače, klasa „Solstice" proglašena je za najbolju klasu putničkih brodova- kruzera za 2011 godinu u izboru čuvenog časopisa za turistička putovanja „Frommers".
Uplovljavanje ogromnog kruzera, najvećeg broda koji je do sada ulazio u Boku Kotorsku i juče je bila atrakcija za domicilno stanovništvo i turiste koji su sa vidikovaca duž obale oduševljeno posmatrali pravi ploveći grad - „Celebrity Solstice" koji je vodama zaliva proveo pilot, kapetan Rajko Čavor iz Tivta.
Siniša Luković