Gradonačelnik Podgorice primio izaslanstvo Crnogorske paneuropske unije

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 19. lipnja 2016. - 10:41
Autor: 

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa suradnicima, primio je jučer predstavnike Crnogorske paneuropske unije, s kojima je razgovarao o uspostavljanju suradnje između ove organizacije i Glavnog grada.

Predsjednica Unije, Gordana Đurović, ukratko je izložila ciljeve ove organizacije, koja je istovremeno i dio Međunarodne panevropske unije, najstarije organizacije koja baštini europske vrijednosti.

Imajući u vidu strateške ciljeve Crne Gore, obje strane saglasile su se da organizacija ove vrste mora imati snažnu potporu i partnerstvo kako državnih, tako i lokalnih institucija.

Ističući da su vrijednosti koje podržava crnogorski ogranak ove poznate međunarodne organizacije – intenzivan rad na valorizaciji crnogorskih kulturnih vrijednosti, zalaganje za sveukupni razvoj i prosperitet Crne Gore, kao i očuvanje međunacionalnog i međukonfesionalnog sklada, upravo one za koje se zalaže i uprava Glavnog grada, gradonačelnik Stijepović dao je podršku prijedlogu uspostavljanja suradnje između Crnogorske paneursopske unije i Glavnog grada.

Na sastanku su posebno potencirane teme iz oblasti turizma, kulture, privrede, ekologije, održivog razvoja i zaštite životne sredine, u okviru kojih postoji prostor za uspostavljanje i konkretiziranje suradnje, koja će biti formalizirana potpisivanjem memoranduma.

Gradonačelnik Stijepović je ocijenio da je za uspješan proces europskih integracija važno da sve sfere društva daju konkretan doprinos. U tom cilju, za Podgoricu i Crnu Goru, izuzetno je važna saradnja sa renomiranom organizacijom čiji je član  Crnogorska paneurospka unija i u tom pravcu, s obje strane, treba preduzeti konkretne korake kako bi ona bila ne samo formaliziranaveć i što sadržajnija i intenzivnija.