Luštica Bay i Općina Tivat potpisali Protokol o sponzorstvu

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 22. veljače 2017. - 9:35
Autor: 

LušticaDevelopment AD i Općina Tivat potpisale su jučer Protokol o sponzorstvu za ovu godinu prema kome će kompanija, koja razvija projekt integrirane turističke destinacije Luštica Bay, osigurati 150.000 eura financijske podrške različitim projektima, organizacijama, ustanovama i programima.

Protokol su potpisali Daren Gibson /Darren Gibson/, izvršni direktor LušticeDevelopment i predsjednica Općine Tivat Snežana Matijević.

„Ovo je nastavak saradnje sa OpštinomTivat koju smo počeli u 2010. godini i zahvaljujući kojoj smo do sada podržali brojne projekte i aktivnosti. Veoma smo ponosni na činjenicu da smo do sada na ovaj način obezbijedili oko 1,1 milion eura za finansiranje šire zajednice i stvorili jako partnerstvo sa mnogim organizacijama, ustanovama i institucijama. Luštica Bay se polako pozicionira kao centar zdravog i aktivnog života ali i kao projekat dobrog partnerstva i međusobnog uvažavanja sa lokalnom zajednicom“, rekao je Gibson.

„LušticaDevelopment izvanredan je primjer kompanije koja ima sluha za zajednicu u kojoj posluje. To dokazuje iz godine u godinu izdvajanjem velikih sredstava kojima podstiče razvoj Tivta u domenu sporta, kulture obrazovanja... Partnerski odnos koji su OpštinaTivat i LušticaDevelopment razvile, za primjer je drugim gradovima i kompanijama, a od velikog je značaja za sve građane Tivta“, saopćila je Matijević.

U okviru programa društveno-odgovornog poslovanja LušticaDevelopment i OpštinaTivat od 2010. godine svake godine potpisuju Protokol o sponzorstvu aktivnostima Općine Tivat, kojim se osigurava podrška djelatnostima organa lokalne uprave, javnih poduzeća, NVO sektora, obrazovnih, turističkih i sportskih i kulturnih ustanova i drugih subjekata.

Dokumentom je definirana suradnja u vezi sa razvojem obrazovanja, kulture i sporta, podrškom razvoju energetskog, turističkog, poljoprivrednog i zdravstvenog sektora, djelatnostima koje realiziraju općinske socijalne ustanove i NVO sektor, i drugim aktivnostima.

Na 690 hektara zemljišta nadomak Tivta kompanija LušticaDevelopment razvija projekt Luštica Bay kreiran kao novi turistički grad u Crnoj Gori, u potpunosti uklopljen u prirodno okruženje i integriran u lokalnu zajednicu kao funkcionalni grad otvoren posjetiteljima  tijekom cijele godine.