I. Janović - Očekujem dobre rezultate

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 18. srpnja 2014. - 14:07
Autor: 

Koordinator sportaša i ekipa učesnika iz Crne Gore, hrvatskog porijekla, koji će sudjelovati na 3. Hrvatskim svjetskim igrama, Ilija Janović kazao je za naš radio da ekipa broji 13 članova koji će nastupiti u 5 disciplina.

Natjecati će se dva boćara, dvoje plivača, jedna natjecateljka u tekvandou, dva tenisera veterana i malonogometna ekipa.

3. Hrvatske svjetske igre održavaju se u Zagrebu od 21. do 28. srpnja, u organizaciji i pod pokroviteljstvom Hrvatskog svjetskog kongresa.

Kordinator i vođa ekipe Ilija Janović podsjetio je kako ekipa prije četiri godine u Zadru na istim igrama ostvarili zapažene rezultate osvojivši brojne nagrade i odličja.

Sponzori koji su omogućili odlazak sportaša na takmičenje su Hrvatsko nacionalno vijeće, Hrvatsko građansko društvo, Hrvatska građanska inicijativa, Ledo, Una, Radio Tivat, Turistička organozacija Kotor i Tivta, Queen of Montenegro, Općina Tivat, Aerodrom Tivat, Volat, Bacchus i drugi kazao je Janović.

 

Desetak dana 750 sportaša hrvatskog porijekla iz cijeloga svijeta 'okupirat će' Zagreb, a uz njih u glavni grad dolazi još najmanje dvije tisuće sudionika Hrvatskih svjetskih igara koje se otvaraju u ponedjeljak, piše portal zagrebinfo.hr.

I dok se sportaši koji su već počeli pristizati u Zagreb lagano zagrijavaju za okršaje u 16 momčadskih i pojedinačnih sportova Igara, za ponedjeljak se na Trgu bana Jelačića sprema se prava fešta za otvaranje ove sportske manifestacije.

Program počinje u 21 sat mimohodom svih sportaša koji u Zagreb dolaze iz 25 država svijeta, a uljepšati će ga i nastup Lada, Ane Rucner te Marka Perkovića Thompsona. Osim sportaša, u Zagreb dolazi i stotinjak pjesnika hrvatskog porijekla iz cijelog svijeta koji će održati smotru lirike.

Namjera je organizatora Igara da ova sportska manifestacija bude poveznica iseljene i domovinske Hrvatske, pa se Igre planiraju održavati svake tri godine, kada će iznova domaćin biti Zagreb.